Tisdagstrion: Kvinnonamn i titeln

Tisdagstrion

Då var det tisdag igen och jag försöker återhämta mig från helgen som varit. Jag var på mitt livs första zumbaevent och det var askul. Men jag är bra trött nu. Som tur var tyckte jag faktiskt att veckans tisdagstrio var rätt lätt. Idag ville Ugglan & Boken att vi skulle berätta om böcker med kvinnonamn i boktiteln.

Emma av Jane Austen är en av de få av hennes böcker som jag faktiskt har tyckt om. Titelkaraktären är en vacker, smått bortskämd, ung kvinna som tror att hon förstår så mycket mer av världen än vad hon gör. När hon försöker leka äktenskapsmäklerska är det som upplagt för katastrof.

Anaché av Maria Turtschaninoff är en fantasyroman. Titelpersonen vandrar med andarna om nätterna. Dagtid lär hennes bror henne allt en akkadekvinna inte får kunna: kasta kniv, jaga och rida som en man. Men i en värld där kvinnans roll är begränsad, måste hon dölja allt hon kan. När hon förlorar de hon älskar, tvingas hon att bli en annan.

Fortfarande Alice av Lisa Genova handlar om en professor som en dag upptäcker att hon inte kommer ihåg vägen hem under sin dagliga joggingrunda. Det har tidigare hänt att hon glömt ord under föreläsningar. Men nu uppsöker hon skrämt läkaren. Diagnosen blir tidig Alzheimer. Det har även blivit en bra film med Julianne Moore i rollen som Alice.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning. Bokmärk permalänken.

10 svar på Tisdagstrion: Kvinnonamn i titeln

 1. Cinnamon skriver:

  Emma och Fortfarande Alice har jag läst.

 2. Monika skriver:

  Jag har inte läst någon av dessa.

 3. två nya titlar, tack för tips

 4. Sara Pepparkaka skriver:

  Emma och Anaché har jag läst, men inte Fortfarande Alice. Den låter intressant.

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Emma och Fortfarande Alice har jag läst. bra båda två fast på olika sätt

 6. Marie Eggimann skriver:

  Emma ska jag försöka läsa någon gång.

 7. Lottens Bokblogg skriver:

  Fortfarande Alice har jag läst, och sett filmen. En skrämmande historia, men också fin.

 8. Mösstanten skriver:

  Emma har jag läst och sett på film och historien om Alice gör mig nyfiken.

 9. Ugglanoboken skriver:

  Fortfarande Alice har jag sett som film. Emma gillar jag (precis som allt annat av Austen :-))

 10. Maria skriver:

  Fortfarande Alice vill jag läsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.