Ut i det vilda av Erin Hunter

Författare: Erin Hunter
Originaltitel: Into the Wild
Översättare: Lena Olsson
Serie: Warriors, #1
Förlag: Bokfabriken (2016)
Antal sidor: 308 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

I generationer har vildkatterna delat upp skogen efter sina fyra klaner och i enlighet med lagarna som deras förfäder har stiftat. Men tidernas förändras. Alla respekterar inte längre den uråldriga kodex som krigarkatterna har levt efter. När Skuggklanen växer sig allt starkare och allt djärvare står Åskklanen under hot. Dess ledare Blåstjärna mottar en mystisk profetia från förfäderna som hon sätter sin tillit till. När huskatten Rost lämnar sitt bekväma liv blir han indragen i kampen. Har han det som krävs för att bli en krigare? Kommer han att överleva när han ger sig ut i det vilda?

Författarkollektivet Erin Hunter har skrivit en fantasyserie med katter i huvudrollerna, där Ut i det vilda är den första delen. Katter och fantasy utövar en oerhörd lockkraft på mig, så jag blev ju fruktansvärt nyfiken. Till att börja med var det fruktansvärt nära att jag inte tog mig igenom prologen. Dialogen i den är bortom usel och stereotyp. Hade hela boken varit skriven i samma stuk så hade jag aldrig kunnat ta mig igenom den.

Lyckligtvis är inte Ut i det vilda skriven på detta vis hela vägen igenom. Visserligen håller den sig till klassiska mallar, men det är ändå rätt kul. Ett fartfyllt och lättläst äventyr där sidorna svischar förbi. Språkligt finns det en del märkliga konstruktioner, och det är kanske inte det mest välskrivna jag har läst. Men för kravlös underhållning så tycker jag verkligen om det här och jag ångrar att jag inte beställde fler delar under bokrean. Jag skulle så gärna vilja kasta mig över nästa del!

Ut i det vilda är klassisk, ganska stereotyp fantasy, men bjuder ändå på ett härligt bladvändaräventyr.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Ut i det vilda av Erin Hunter

  1. Lena skriver:

    Har läst alla sex böckerna i första serien och har påbörjat del 1 ur Nya profetian. Älskar verkligen dessa böcker.

  2. Hör bara bra saker om den här 🙂

  3. Sofies bokblogg skriver:

    Jag har bara hört bra om boken/serien, men trots det kunde jag verkligen inte ta mig igenom den. Tyckte den var så seg… Fast jag hade velat gilla den, den handlar ju om katter!

  4. Pingback: Månadsrapport: November 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.