Varghamn av Sara Dalengren

Författare: Sara Dalengren
Serie: Flocken, #2
Förlag: Upper Room Förlag (2017)
Antal sidor: 320 sidor
Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Anjas svek mot flocken har avslöjats och straffet blir hårt. Ensam och utsatt ser hon sitt liv förvandlas till en mardröm. När hon får chansen att fly måste hon hitta en trygg plats och tankarna går genast till mannen hon mötte tidigare. Simon har heller inte glömt den vackra, men dödliga, Anja. Trots hårt arbete och tillfälliga förbindelser så lever minnet av deras möte kvar. När deras vägar korsas på nytt ser han sin chans, men Anja är inte det minsta villig att låta sig charmas.

Varghamn är andra delen i Sara Dalengrens serie Flocken, en svensk romanceserie som handlar om skepnadsskiftare. Jag läste första delen under föregående år och tyckte om den, så när författaren skrev till mig och undrade om jag ville läsa uppföljaren så tackade jag ja.

Detta trots att jag inte var så speciellt förtjust i vare sig Simon eller Anja i föregående bok. Men Varghamn ger dem chansen att växa. Bilden av Simon fördjupas bortom en playboy med humoristiska undertoner. Anja får bli något mer än en stark kvinna som har lärt sig slå sig fram för att tävla mot resten av flocken. Kemin mellan dem är övertygande och dynamiken i relationen är spännande.

Tur är väl det för utöver deras framväxande relation så händer det inte så himla mycket i Varghamn. Det har lite dragen av en mellanbok över sig: transportsträckor, bygga upp för nästa del i serien. Visserligen fördjupar det här världsbygget. Vi får se mer av skepnadsskiftarna och deras biologi, samt lära oss mer om det restriktiva flocklivet. Det byggs även upp hintar som får mig att hoppas på att nästa del ska innehålla mer om Stefan och Lukas. Jag hoppas som sagt. Och skulle se väldigt mycket fram emot om det blir som jag hoppas.

Tyvärr innehåller Varghamn en hel del irriterande korrekturmissar. Det förekommer felstavningar och utelämnade ord på ett sätt som får mig att reagera, jag som vanligen bara rättar i huvudet och inte märker något. Men värst av allt är nog att namnet på antagonistens partner växlar mellan att vara Alice och Alicia åtskilliga gånger genom berättelsens lopp.

Varghamn är inte fullt lika bra som föregångaren, men det är ändå trevlig romance med ett bra driv och karaktärer som är lätta att tycka om.

Andra delar i serien

Ensamvarg (recension)

Varghamn

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Varghamn av Sara Dalengren

  1. MissMagic skriver:

    Grymt fint omslag! 🙂 kanske kollar jag upp serien ändå. Gillar skepnadskiftare så kul med en trilogi med fokus på det 🙂

  2. Pingback: Månadsrapport: Maj 2017 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.