Ensamvarg av Sara Dalengren

ensamvarg

Författare: Sara Dalengren
Serie: Flocken, #1
Förlag: Upper Room förlag (2016)
Antal sidor: 270 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Mitt ute i skogen på landsbygden bor thrillerförfattaren Miriam. Hon har ett sinne för det makabra som får potentiella pojkvänner att sätta i halsen och fly fältet. När hon förbarmar sig över en skadad främling förändras hennes lugna, lantliga tillvaro drastiskt. Jonathan är nämligen en skepnadsskiftare. Hans flock har av okänd anledning dömt honom till döden och han är nu på flykt undan dem. Hos Miriam finner han en fristad, men vågar han tro på en framtid eller kommer det förflutna att hinna ikapp honom?

Sara Dalengren är en av bloggarna bakom Beas bokhylla, som jag har följt under en längre tid. När jag hörde att hon skulle bokdebutera med Ensamvarg blev jag genast nyfiken och sugen på att läsa den. Hon var vänlig nog at skicka ett recensionsexemplar.

Redan omslaget fångar ju läsarens uppmärksamhet när det är så vackert. När en slår upp Ensamvarg så fångas en också av det lättlästa språket och karaktärernas personlighet. Det uppstår ett driv som gör att jag hela tiden vill läsa lite till, stanna kvar lite längre hos Miriam och Jonathan. Jag har väldigt kul under läsningen.

I Ensamvarg märks det att Dalengren är väl bekant med romancegenren och att hon därtill älskar den. Det är den perfekta blandningen spänning, humor och romantik som gör den här typen av böcker så underhållande att läsa. Samtidigt kanske hon är lite väl bekant med genren. Karaktärerna och händelseutvecklingen känns igen. Inte för att det gör så mycket när det är paketerat så snyggt som det är, men jag önskar att Ensamvarg hade tagit ut svängarna en aning till.

Det känns dock fräscht att den kvinnliga huvudpersonen får vara intresserad av mord och lemlästning på ett sätt som ofta inte tolkas som så kvinnligt. Dessutom uppskattar jag att det ekonomiska förhållandet är omvänt från hur det brukar vara i romance: istället för att Miriam behöver Jonathans pengar, så är det Jonathan som behöver hennes stöd. Ändå känns det aldrig ojämlikt, utan naturligt och självklart att hjälpa den som har hamnat i en svår situation. Överlag tycker jag om karaktärerna som skildras i boken. Alla väcker intresse och nyfikenhet.

Ensamvarg är romance när den är som bäst: underhållande, romantisk och spännande. Jag ser fram emot nästa del i serien.

Andra delar i serien

Ensamvarg

Varghamn

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Ensamvarg av Sara Dalengren

  1. Pingback: Första recensionen | Sara Dalengren

  2. Denna låter riktigt intressant, tusen tack för tipset! Jag skriver upp den så hoppas jag att lokala biblioteket har den inne.

  3. Pingback: Varghamn av Sara Dalengren - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.