Veckans skörd #118

Efter att ha velat fram och tillbaka, så bestämde jag mig hastigt och lustigt nu i veckan för att haka på Lyrans jorden runt-resa. Första anhalt är Amerika och då fanns den här bland möjliga alternativ:

en bön för de stulna

Jag har velat läsa En bön för de stulna av Jennifer Clement sedan den kom ut förra året, så jag passade på att låna den från biblioteket. Dock tror jag att det här blir den enda bok som jag läser från den amerikanska kontinenten, eftersom jag vanligtvis uppehåller mig mycket där.

Den tredje filmen från min tidigare Discshopbeställning dök upp igår:

we need to talk about kevin

We Need to Talk About Kevin tror jag kommer vara riktigt bra, men riktigt jobbig. Jag gillar både Tilda Swinton och Ezra Miller. Om de håller den klass de brukar så kommer det vara suveränt skådespelari.

Igår fyllde jag även år. 25 år. Vi firade genom att gå på bio (The Danish Girl – recension i nästa vecka) och till Texas Longhorn för att äta. 25 år är en Stor Grej och då blir det inte mycket böcker. Men som traditionen bjuder har jag fått lite pengar av min pappa att spendera på bokrean. Min syster gav mig en målarbok som jag sneglat på länge:

harry potter målarbok

Målarböcker är min nya besatthet och kombinerat med Harry Potter blir det ju oslagbart. Om det slutar dyka upp recensioner här beror det på att jag sitter och färglägger maniskt…

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Veckans skörd #118

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Men – fick du tag på filmen om Kevin!!! Den vill jag se.
  Och den sista kommer att flytta hem till oss. Fast inte mig… Mer avslöjar jag inte 😉

 2. Monika skriver:

  Först – grattis i efterskott! Bio och middag låter ju alldeles förträffligt.

  Så du har fått tag i den där filmen nu, jag såg ju den för några år sedan och jag tyckte den var väldigt bra.

 3. Bokhuset skriver:

  Jag såg filmen om Kevin förra veckan och den var helt ok. Jag gillade skådespeleriet och jag blev överraskad i slutet. Men ändå inte en fullträff och det har nog med filmeriet att göra. Mycket filmande via speglar och andra konstnärliga påhitt som mest kändes b tyvärr. Synd eftersom jag tyckte både berättelsen och skådespelarna var värda mer.

  Kommer absolut läsa En bön av de stulna även om bara de få rader du ger i smakbiten känns hjärtekrossande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.