Work It

Omslagsbild Work It

Regissör: Laura Terruso
Manus: Alison Peck
Skådespelare: Sabrina Carpenter, Liza Koshy, Keiynan Lonsdale, Michelle Buteau, Jordan Fisher
Produktionsår: 2020
Längd: 93 minuter

Quinn Ackerman har planerat hela sitt liv utifrån att hon ska komma in på sin drömskola Duke University, där hennes bortgångna pappa en gång gick. Hon tar avancerade kurser, får bra betyg och väljer sina aktiviteter efter vad som ska se bra ut för antagningskommittén. Men efter intervjun framkommer att hon bara är en i mängden aspiranter på skolan. För att sticka ut kommer hon med en vit lögn om att hon är med i skolan framgångsrika danslag, Thunderbirds. Nog kan väl bästa kompisen Jasmine lära henne dansa bra nog? Till sist tvingas dock Quinn samla en grupp udda fåglar och bilda ett eget danslag för att vinna tävlingen där antagningsansvarige kommer vilja se henne uppträda…

Jag har en hemlig last: dansfilmer. Handlingen i dem är alla i grunden densamma: någon som står lite utanför som finner sig själv och en gemenskap i dansen, och så finns det förstås någon form av tävling som ska vinnas. Work It följer definitivt denna mall, men det är en charmig och underhållande film som fick mig att känna mig alldeles varm inombords. Den har mycket hjärta och humor.

Skådespelarmässigt bjuder väl Work It inte på några lysande prestationer, men de är nog så kompetenta. Det är lite underhållande att Sabrina Carpenter, som spelar Quinn, ska föreställa att hon är klumpig och inte kan dansa, fast det syns hur tydligt som helst att hon är en duktig dansare. Skådespelarna lyckas göra sina karaktärer sympatiska. Quinn som protagonist är sympatisk och engagerande.

Koreografierna i Work It är oftast riktigt snygga och den använder sig av specialeffekter på ett elegant vis. Långt ifrån ett mästerverk, men det är en film man mår bra av och som behåller ens uppmärksamhet.

Betyg 3: Gillade den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Work It

  1. Pingback: Månadsrapport: September 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.