Art Matters av Neil Gaiman

Omslagsbild Art Matters

Författare: Neil Gaiman
Illustratör: Chris Riddell
Förlag: Headline (2018)
Antal sidor: 101 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Neil Gaiman sa en gång att världen alltid verkar ljusare när du just har skapat något som inte fanns där förut. Art Matters förkroppsligar den visionen. Den är sammanvävd av tal, dikter och kreativitetsmanifest. Den utforskar hur läsning, fantasi och skapande kan förändra världen.

Har ni någon gång läst en bok som får er att vilja pumpa med näven därför att den sätter ord på så många av de diffusa tankar och känslor du har haft? Art Matters är en sådan bok för mig. Gaiman lyckas vältaligt sätta ord på vikten av skapandet i denna värld, att låta fantasin få utrymme i en värld som allt mer låter dess möjligheter krympa. Det är slagfärdiga argument om varför bibliotek faktiskt är livsnödvändiga. Humor blandas med djupa insikter i en blandning som gör mig förälskad.

Som alltid när Gaiman samarbetar med Chris Riddell uppstår magi. Riddells bilder i Art Matters är skissartade, men oerhört roliga och gifter sig väl med Gaimans text. De bästa illustrationerna är de som växer samman med texten, höjer upplevelsen ett snäpp, och det är det som uppstår varje gång dessa två samarbetar.

Art Matters är en bok som påminner oss om att drömma, om att vara kreativa, om att skapa. Varje dag. Och att vi behöver böcker mer än någonsin i vår digitala värld, men att de kan samexistera.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.