Bokbloggsjerka: Resmål

Ny jerka hos Annika. Veckans fråga löd: Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

Jag kan inte säga att jag skulle ha gjort det. Det var händelsevis när jag var liten och precis hade läst Vilse i tiden av Gunilla Ambjörnsson och tjatade som bara tusan på att vi skulle åka till Gotland.

Annars så brukar Anne Rice böcker få mig att vilja åka till New Orleans. Jag är löjligt förälskad i staden för att inte ha varit där. Så jag skulle vilja åka dit och göra typiskt turistiska grejer (eller ja, om det nu faktiskt var så att jag vågade sätt foten i USA – jag tycker det är ett väldigt läskigt land). Det skulle definitivt stå på listan att ta en tur förbi ”Lestats” hus.

Jag måste definitivt resa till London och gå i Sherlock Holmes fotspår. Definitivt.

Annars så har jag alltid varit mycket sugen på att åka till Egypten (tack vare Christian Jacqs livfulla skildringar av landets historia) eller Grekland (på grund av mitt intresse för mytologin). Patricia Highsmiths En man med många talanger gjorde mig sugen att åka till Italien.

När jag var i Tyskland i förra sommaren, närmare bestämt i Friedrichshafen, så såg jag Alperna för första gången. Det kändes stort, eftersom de ofta beskrivs i litteratur. Det kändes som om jag vore ett steg närmre att se alla dessa platser som förtrollar mig.

Post scriptum: Alla som jag har pratat med om The Night Circus av Erin Morgenstern: var stolta. Jag har äntligen köpt den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i okategoriserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Bokbloggsjerka: Resmål

 1. Henrik Johansson skriver:

  Mmm, New Orleans skulle jag också vilja åka till, men jag misstänker att jag skulle bli besviken. Jag tänker mig nog en 1890-tals miljö och innan översvämningen.

 2. Att gå i Sherlock Holmes fotspår lät som en spännande resa!

 3. Monika skriver:

  Nu när du nämner New Orleans, så kommer jag ihåg… När jag läste Midnatt i ondskans och godhetens trädgård så blev jag så otroligt sugen på att åka till Savannah. Alla dessa magnoliaträd 🙂

 4. Linda skriver:

  Åh, jag hann inte läsa din kommentar innan jag skrev om – New Orleans! Och Lestat, dessutom. Hm. Men då tycker vi samma i allafall:)

 5. Boklusen skriver:

  Ja, London och New Orleans’ skulle jag också gärna resa till.

 6. Lotten skriver:

  Grekland och mytologi är fantastiskt!
  New Orleans var en upplevelse men vi besökte inte precis något kopplat till någon bok…

 7. Sara Pepparkaka skriver:

  London och Sherlock Holmes är en bra kombination.

 8. Många spännande resmål! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.