Fullmetal Alchemist 23-24 av Hiromu Arakawa

Kan innehålla spoilers för tidigare böcker i serien.

Fullmetal Alchemist 23-24 av Hiromu Arakawa

Författare och illustratör: Hiromu Arakawa
Originaltitel: 鋼の錬金術師 23-24
Översättare: Akira Watanabe
Förlag: Viz Media (2009)
Antal sidor: 392 sidor, sammanslaget
Recensionsexemplar: Nej.

Kampen om Central City blir allt hårdare. Med hjälp av en av de vises sten, försöker Alphonse möta Pride och Kimblee. Men kan han klara av två så mäktiga fiender? Under staden, springer Ed och de andra på Envy. Kommer Roy Mustang kunna behålla fattningen när han får veta sanningen om mordet på Hughes eller kommer han göra något oförlåtligt? Hohenheim kämpar samtidigt mot en gammal fiende, men är överraskningsmomentet tillräckligt på hans sida för att kunna besegra den mäktigaste homunculusen av de alla? Kung Bradley återvänder oväntat till staden. Innebär det att striden att kommer väga över till militärens fördel?

De sista volymerna av denna serie är definitivt explosiva. Oddsen har aldrig varit högre. Fienden har aldrig känts så övermäktig. Men våra hjältar, med sina udda allianser och vänner, kämpar vidare. Envist tar de ett steg i taget mot att kanske besegra de som alltför länge har styrt och manipulerat från skuggorna.

Kanske är det just hur välavvägd blandningen är som gör Fullmetal Alchemist så himla bra. Det har aldrig varit så mörkt och svårt som nu, men det finns hopp. Det finns humor. Det finns vänskap. Mitt i all denna tragedi kan man faktiskt få se några av mänsklighetens finaste sidor. Det finns action så det räcker och blir över, men det finns också inslag som för den komplexa handlingen framåt. Och precis lagom stor dos romans, för att göra den som är lagd åt det hållet nöjd.

Även om jag förstås redan vet hur det kommer att gå, sitter jag som nålar i väntan på att den episka serien Fullmetal Alchemist ska nå sin kulmen.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Fullmetal Alchemist 1-17 (recension)

Fullmetal Alchemist 18-21 (recension)

Fullmetal Alchemist 22 (recension)

Fullmetal Alchemist 23-24

Fullmetal Alchemist 25-27

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.