Fullmetal Alchemist, vol. 18-21 av Hiromu Arakawa

Innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

Fullmetal Alchemist, volym 18-21 av Hiromu Arakawa

Författare och illustratör: Hiromu Arakawa
Förlag: Viz Media (2007-2008)
Antal sidor: ~766 sidor, sammanslaget
Recensionsexemplar: Nej.

Bröderna Ed och Al Elric har anlänt till den avlägset belägna militärförläggningen i Briggsbergen. Där förväntas de teckna det blodssigill som krävs för att fullfölja homunculi och deras faders planer. För att försäkra sig om deras lydnad, har deras barndomsvän Winry förts dit som gisslan. Med hjälp av oväntade allierade, lyckas de ta sig ur fällan. Men bröderna skiljs åt och reser på olika håll. Ju mer de lär sig om vad det egentligen är som pågår i Amestris, desto mer inser de att det brinner i knutarna om de ska hinna stoppa den Förlovade dagen…

I dessa fyra volymer av Fullmetal Alchemist, tar Hiromu Arakawa läsaren med på ett olidligt spännande äventyr. Stämningen blir alltmer graverande när den fulla vidden av hotet börjar uppdagas. Särskilt när Ed och Al lär sig vad det egentligen var som hände med det mytomspunna landet Xerxes och just vad det är de alla nu står inför.

Det är elegant hur Hiromu Arakawa sakta med säkert ger läsaren ytterligare en pusselbit till mysteriet. Händelser som skett tidigare i serien kanske har tett sig lösryckta, men börjar nu fogas samman till helheten. Det blir ju bara mer och mer spännande ju mindre säker man blir på vem man kan lita på. Alla tycks ha sin egen agenda att driva. Alla tycks vilja ha makten.

Som alltid är det en njutning att läsa den här serien. Sidorna är uppbyggda på ett snyggt och lättläst vis. Figurerna har enkla drag, men mycket personlighet. Ingen är den andra lik. Detaljrikedomen är fin. Samtidigt som serien lämnar utrymme för humoristiska detaljer, såsom att Ed inte har mycket till smak när han ska omvandla saker.

Fullmetal Alchemist spinner vidare på sin mytologi, mot det olidligt spännande som väntar i slutet…

Betyg 5: Den var fantastisk!

Tidigare recensioner

Volym 1-17 (recension)

Volym 18-21

Volym 22-27

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.