Läsplanering: November 2022

Oktober börjar närma sig sitt slut. Mörka och grå november gör sig stilla redo bakom kulisserna. För mig tuffar livet på. Sakta men säkert stretar jag mig upp ur utmattningssyndromets grepp, men ibland går det tillbaka. Läsningen är till tröst och styrka. Även om oktober blev en mellanmjölksmånad.

Jag hoppas att november blir bättre. Kanske kan någon av dessa fyra bjuda mig på en läsupplevelse utöver det vanliga?

Fyra böcker jag särskilt vill läsa i år
  • Noveller av Franz Kafka. Bokreafynd från i år. Jag brukar ju gilla Kafka, så det ska bli spännande att läsa den här.
  • Visions of Dystopia av George Orwell. Bokreafynd från i år. Jag tänker vara fräck nog att hoppa över både 1984 och Animal Farm, eftersom jag läste båda 2019. Istället blir det hans facklitterära skrivande som får stå i fokus.
  • Babels hus av P. C. Jersild. Hyllvärmare. Den av Jersilds böcker jag allra helst vill läsa. Jag hoppas att den inte gör mig besviken.
  • Turk & Ayla av Niklas Krog. Hyllvärmare. Andra delen i en serie där jag inte äger första delen. Men nu passade jag på att låna första delen i serien så att den här till sist ska bli läst.

Vad tänker du ljusa upp mörka november med?

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.