Love, Simon av Becky Albertalli

Författare: Becky Albertalli
Originaltitel: Simon vs. the Homo Sapiens Agenda
Översättning: Ylva Kempe
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
Antal sidor: 268 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Danskt band | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Simon vill bara leva sitt liv. Han är okej med att vara homosexuell, men vill inte hamna i strålkastarljuset genom att komma ut. Dramatiken sparar han till uppsättningen av musikalen som han är med i. Mejlen till den mystiske Blue, den mest bedårande kille som Simon aldrig har mött, är det som sätter guldkant på tillvaron. Men när en klasskamrat råkar läsa mejlen och utsätter Simon för utpressning, finner han att den ömtåliga romansen är i farozonen. Om du ens kan vara kär i någon som du aldrig har träffat. Med sin hemlighet hotad måste Simon komma på hur han ska berätta för hela världen vem han är utan att riskera att förlora sina vänner och chansen att vinna Blue.

Inledningsvis måste jag säga att jag är typ nittionio procent säker på att det här ursprungligen är en Harry Potter/Draco Malfoy fic, även om jag inte kan hitta någonstans där Becky Albertalli bekräftar detta. Det känns nämligen som jag har läst Love, Simon förut. Med det sagt, så måste jag erkänna att detta är charmerande läsning, även om jag vet hur det ska gå. Simon är en underbar blandning av helt normal tonåring och fantastiskt underhållande knäppgök, och hans knasiga familj är helt underbar. Överlag är dynamiken mellan karaktärerna i denna bok så härlig att jag bara myser.

Love, Simon är den typ av bok som jag sveps med och bara sträckläser. Den som kanske inte håller den högsta litterära kvaliteten, men som har så mycket ren berättarglädje att det inte går annat än att älska historien som rullas fram framför ögonen på dig. Jag har skrattat mig igenom scener, lett så brett att det känns som om mina kinder ska spricka och faktiskt varit fruktansvärt nära att gråta en skvätt.

Love, Simon är romantisk, lätt klyschig, men alldeles, alldeles underbar.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Love, Simon av Becky Albertalli

  1. Sandra skriver:

    Den var verkligen mysig!

  2. Bokhuset skriver:

    Se filmen också om du inte sett den. Nick Robinson gör en helt fantastisk Simon som är precis lika likeable i filmen som i boken.

  3. Pingback: Minirecensioner - Film 2018 - C.R.M. NilssonC.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.