Nytillskott i november 2019

Novembermånad började med att det damp ned en ny Novellixask i min brevlåda. Temat denna gång var vänskap.

Samma dag fick jag även hem en filmbeställning:

Efter att ha sett Annihilation var jag tvungen att också äga den, så när jag ändå skulle fylla på min Marvelsamling med Captain Marvel och Avengers: Endgame fick den slinka med i beställningen.

Så gick det några dagar och jag skulle hämta ut ytterligare en beställning:

Stunder i advent är en box från Novellix med fyra noveller och fyra sorters te, som ska avnjutas varje adventssöndag fram till jul. Jag kände inte riktigt att jag hade råd med en novellkalender i år, men ville ändå ha något, så då fick det bli denna fina box.

När jag då ändå var inne i centrum kan jag ha råkat gå in i lite andra butiker:

Då hittade jag tidningen Jules myter & övertro, som jag tänker använda som en liten läsrelaterad adventskalender ändå. Sedan var jag inne på Myrorna och letade efter böcker av Stephen King, men hittade bara En hjärtformad ask av hans son Joe Hill som fick följa med hem. Akademibokhandeln hade som vanligt månadens vänpocket och 24 goda gärningar av Jenny Fagerlund lockade då jag kände att jag behövde julig läsning.

Sedan beställde jag två efterlängtade böcker:

Call Down the Hawk av Maggie Stiefvater släpptes nu i november och är första delen i en ny trilogi. Wayward Son av Rainbow Rowell är uppföljaren till Carry On, som jag tyckte mycket om.

Sedan hade jag turen att vinna en bok i en tävling på Facebook:

100 svenska dialekter av Fredrik Lindström låter oerhört spännande för en språknörd som mig, så jag ser fram emot att ge mig i kast med den. Men det blir nog inte förrän nästa år.

Avslutningsvis, så är det ju nytt år snart, vilket gör att jag behöver en ny kalender. Och då valde jag en lite nördig en:

Bortsett från att den är oerhört fin på utsidan, med sin svarta läderimitation och guldtext, så är den fantastiskt fin på insidan med sin Harry Potter-tematiska grafik.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i november 2019

  1. Lena skriver:

    Där var de massor med godsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.