Sinner av Maggie Stiefvater

Denna recension kan innehålla vissa spoilers för serien Wolves of Mercy Falls.

sinner

Betyg:☆☆☆☆☆
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Wolves of Mercy Falls, #3.5 (fristående uppföljare)
Förlag: Scholastic Press (2014)
Antal sidor: 357 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Hösten 2012 råkade jag få syn på en bok av Maggie Stiefvater på Myrorna. Den boken var Frost och jag räknade inte alls med att tycka om den. Men tji fick jag, svepte hela trilogin under hösten och fick en ny favoritförfattare. När jag hörde att Stiefvater skulle släppa en ny bok, Sinner, som är en fristående uppföljare till den trilogin blev jag alldeles till mig i trasorna.

I Sinner återvänder Cole St. Clair till Los Angeles. Stjärnskottet försvann efter att ha kollapsat på scen och antogs vara död. Nu är han tillbaka i en stad där alla vill se honom misslyckas och där flickan han en gång trodde sig älska har flytt. Isabel Culpepper är den enda som känner till vad som hände medan han var borta och hans förmåga att förvandla sig till varg.

Vilken fantastisk känsla det är att sjunka ned i den här världen igen, även Stiefvaters sätt att skriva har förändrats. Dödsritten markerade en vändning, och det är intressant att se den förändring kombineras med hur hennes vargtrilogi var skriven. Resultatet blir synnerligen lyckat och det är underbart att se hur hon växer som författare.

I Sinner är det inte det övernaturliga som står i centrum. Snarare handlar det om att komma till rätta med det förflutna och de delar av en själv som en inte är så förtjust i. Detta samtidigt som folk förväntar sig att Cole ska misslyckas varje steg på vägen. Det är svårt att låta en förändring bli bestående när ingen tror att den har skett. Inte ens flickan som älskar honom.

I de sista delarna av trilogin retade jag mig på Isabel, som gick runt och sa åt folk att ”de måste göra något” och jag bara undrade varför hon inte gjorde något själv. I Sinner har hon blivit lite mer handlingskraftig och gör saker och ting själv i stället för att förvänta sig att andra ska fixa det åt henne. Hon är tuff och det är inte alltid jag gillar henne, men hon är en intressant karaktär.

Kemin mellan Cole och Isabel är brännande het. Men det är inte en lätt relation och Isabel, som inte tror på kärleken, vill inte bli förälskad i Cole på nytt. Dock är hon inte ensam om att vara dysnfunktionell och båda deras dysfunktioner kommer i vägen för kärleken. Det är ett förhållande med synnerliga skarpa kanter.

Sinner bjuder på ett härligt återseende och påminner mig om varför Stiefvater är en av mina favoritförfattare.

Andra böcker i serien

Frost (recension)

Feber (recension)

För evigt (recension)

Sinner

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Sinner av Maggie Stiefvater

  1. Pingback: För evigt: Jag kommer att sakna Sam och Grace

  2. Pingback: Feber: Stark och spännande fortsätttning (Recension) » C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Frost: Medryckande kärlekshistoria (Recension) » C.R.M. Nilsson

  4. Mia skriver:

    Ska snart sätta tänderna i 🙂 älskar stiefvater, Dödsritten är en av de bästa böckerna jag läst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.