Tisdagstrion: Titlar i titeln

Tisdagstrion

Då var det tisdag igen och den här veckan är det en vanlig arbetsvecka. Jag börjar räkna ned till min semester, som börjar i juli. Men innan dess är det bara att gneta på. Men innan dagen kan börja, tänker jag ta itu med veckans tisdagstrio inne hos Ugglan & Boken. Veckans tema är titlar som Herr, Fru och Fröken i boktiteln (även Madame, Mr. osv.)

Mrs Dalloway av Virginia Woolf läste jag tidigare i år och blev alldeles tagen. Den utspelar sig under en enda dag, när Clarissa Dalloway förbereder en middagsbjudning. Genom sitt stream of consciouss-berättande målar den ett porträtt av London i skuggan av det första världskriget.

The Mysterious Mr. Quin av Agatha Christie inbillar jag mig är ett av hennes mindre kända verk, men en av mina favoriter. I denna novellsamling får vi stifta bekantskap med Harley Quin, en man som tycks dyka upp och försvinna lika snabbt som en ljuslåga. Det enda konsekventa med de tillfällen han dyker upp är att det är som förebud för kärlek… eller död.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children av Ransom Riggs är första delen i en serie om barn med fantastiska förmågor. Jacobs farfar har alltid berättat fantastiska berättelser om barnhemmet där han växte upp i under krigstiden. Men framförallt de märkliga barn han växte upp med. Efter en familjetragedi, reser Jacob och hans far till Wales för att göra upp med farfaderns förflutna.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 svar på Tisdagstrion: Titlar i titeln

 1. Monika skriver:

  Och nu undrar jag ju var den där miss Peregrine befann sig när jag letade efter henne 😳 Jag tror inte att den boken dök upp när jag sökte.

 2. Marie Eggimann skriver:

  The Mysterious Mr. Quin måste jag verkligen leta efter jag som trodde jag läst alla böcker av Agatha. Bra trio

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har bara läst Mrs Dalloway. kände inte igen Christie – titeln

 4. Känner att jag måste leta upp Mrs Dalloway.

 5. fin trio, två bekantingar.

 6. Lena skriver:

  Passande trio. Nummer ett och tre har jag läst.

 7. Robert W skriver:

  Den Christieboken känner jag inte alls till. Den vill jag läsa! Och Miss Peregrins hem för besynnerliga barn blir jag jättenyfiken på.

 8. Maria Engvall skriver:

  The Mysterious Mr. Quin av Agatha Christie vill jag läsa! Jag har läst de andra två och gillade dem

 9. Mösstanten skriver:

  The mysterious Mr Quintana blir jag nyfiken på.

 10. Cinnamon skriver:

  Mrs Dalloway och Miss Peregrine harjag läst.

 11. Ugglanoboken skriver:

  Har läst och gillat både Woolf och Riggs böcker. Den där novellsamlingen av Christie blir jag nyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.