Tisdagstrion: Tysktalande trio

Tisdagstrion

Då var det tisdag igen och snart dags att röra sig ut med hunden innan jag åker till jobbet. Det går bra, även om jag är fruktansvärt trött. Så om jag blir lite sen till er andra denna tisdagstrio, så vet ni att det beror på att jag snarkar gott om kvällarna för närvarande. Ugglan & Boken står som vanligt för regin. Temat denna vecka är författare eller handling från tysktalande land (t ex Tyskland, Schweiz eller Österrike.)

Bläckhjärta av Cornelia Funke är första delen i en trilogi om Meggie och hennes pappa Mo, som båda har förmåga att läsa fram saker ur böcker. Det är bara de i världen, tills en främling dyker upp och varnar Mo om att Capricorn är ute efter boken. Boken i fråga, Bläckhjärta, visar sig hamna i centrum för ett osannolikt äventyr. Författaren är tysk och det här är en fantastisk fantasytrilogi för oss som älskar böcker.

Den lilla bokbussen i Provence av Nina George är även den av en tysk författare, även om boken utspelar sig i Frankrike. Francis Meurienne startar ett mobilt bibliotek i en blå bokbuss. Hans ständiga följeslagare är trettonåriga Marie-Jeanne, som bokstavligen kan se kärlek. Hur kan böckernas magi hjälpa henne förena de personer som är menade för varandra? En riktigt charmig bok.

Stormsystern av Lucinda Riley utspelar sig på en mängd platser, men delar av historien utspelar sig i Schweiz och Tyskland. Det är andra delen i hennes serie om de sju systrarna och här får vi stifta bekantskap med Ally, professionell seglare och nästäldst bland systrarna. Inte nog med att hon förlorar sin älskade adoptivfar, utan hon förlorar också inom kort sin blivande make. Sorgen driver henne till Norge där hon börjar utforska sitt förflutna, som tycks knutna till den numera okända sångerskan Anna… Böckerna väver samman nutid med historiska återblickar. Den här var betydligt bättre än bok nummer ett.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar på Tisdagstrion: Tysktalande trio

 1. Den lilla bokbussen i Provence låter trevlig, blir nyfiken.

 2. Annette skriver:

  Den lilla bokbussen i Provence läste jag nog aldrig, men jag läste de två första i serien. Fina berättelser, den här skall jag direkt kolla upp om den står i bokhyllan.

 3. Monika skriver:

  Bläckhjärta är den enda jag har läst i din trio. Jag har läst annat av Nina George, en som jag gillat och en som jag inte gillat, så jag vet inte riktigt om jag vill läsa om bokbussen.

 4. Cinnamon skriver:

  Har inte läst någon av dina böcker men en annan av Nina George. Tack för tipsen!

 5. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina tre, men jag känner till författarnamnen

 6. Mösstanten skriver:

  Cornelia Funke är jag inte bekant med och inte heller de två andra författarna. Lucinda Rily känner jag däremot till, men har aldrig läst.

 7. Maria Engvall skriver:

  Bläckhjärta är jag nyfiken på!

 8. Ugglanoboken skriver:

  Bläckhjärta har jag funderat på att läsa, men har inte kommit så långt ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.