Topp tio uppföljare jag vill lägga vantarna på

Topp Tio Tisdag

Som vanligt på tisdagar är det Top Ten Tuesday och veckans ämne är Top Ten Sequels I Can’t Wait To Get My Hands On. Jag har valt en blandning av uppföljare som ännu inte har släppts och uppföljare jag av en eller annan anledning inte har införskaffat.

1. Allegiant av Veronica Roth: Jag vet att jag tjatar, men jag håller på att förgås av nyfikenhet! Igår trodde jag att jag skulle få den, men nej, inte det. Idag förhoppningsvis.

2. Cross and Burn av Val McDermid: Jag läste ju den förra Tony Hill och Carol Jordan deckaren förra året och ville genast ha tag på uppföljaren. Den kom ut nu i oktober.

3. The Vampire Armand av Anne Rice: Vampyrerna befann sig ju lite i en prekär situation när femte boken tog slut, så jag vill hemskt gärna veta vad som ska hända härnäst.

4. Blodsväktaren av Tessa Gratton: Uppföljaren till Blodsmagi. Lär komma ut i januari 2014.

5. Sinner av Maggie Stiefvater: Uppföljaren till Wolves of Mercy Falls-trilogin kommer att komma ut i juli nästa år på engelska. Även om Sam och Grace troligen inte kommer ha så stor roll i boken, så ser jag fram emot att läsa mer om Cole och Isabel.

6. Drömtjuvarna av Maggie Stiefvater: Uppföljaren till Kretsen kom ut nu i höst på engelska. I mars 2014 kommer den svenska översättningen. Som jag längtar!

7. Scarlet av Marissa Meyer: Jag gillade ju verkligen Cinder och är väldigt sugen på Scarlet. Hoppas på att få den som julklapp!

8. Darkest Mercy av Melissa Marr: De senaste böckerna i serien har inte imponerat på mig, men jag hoppas på ett starkt avslut.

9. Artemis Fowl: Atlantissyndromet av Eoin Colfer: På något sätt hade jag missat att denna serie var avslutad och detta är nästsista boken. Vill veta hur det ska för det kriminella underbarnet Artemis Fowl.

10. Rose Under Fire av Elizabeth Wein: Det lär vara något slags uppföljare på Kodnamn Verity, även om det inte handlar om samma karaktärer. Men det är samma tidsperiod.

Bonus: The Piper’s Son av Melina Marchetta: Uppföljare till Francesca som jag hoppas ska släppas på svenska.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Topp tio uppföljare jag vill lägga vantarna på

 1. Åh, att det kommer en uppföljare till The Wolves of Mercy Falls hade jag ingen aning om! Nu längtar jag också 😀

 2. Carro skriver:

  Oj, det var inte många jag hade hört talas om här. Men jag är alltid på jakt efter nya bra serier! 😉

 3. Lotten skriver:

  Jag ligger efter med Val McDermid, men kanske den skulle komma hem till oss också… Jag såg att Blodsväktaren skulle komma men är tveksam om jag vill läsa den eller inte. Gillade på sätt och vis Blodsmagi, på sätt och vis inte.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Om jag följer trenden som jag har gjort med McDermid, så kommer jag nog läsa Cross and Burn om två år.

   Jag är lite tveksamt inställd till Blodsväktaren eftersom den inte handlar om samma karaktärer, plus att det verkar vara lite snarlik handling (kille ser tjej utöva blodsmagi, dras in i en fruktansvärd soppa). Men jag ska nog ändå läsa 🙂

 4. Monika skriver:

  Oj, jag har minsann inte läst en enda serie av alla dina tio 😮 Ja, förutom en enda bok av McDermid.

 5. Anna A skriver:

  Cross and Burn ser jag fram emot, kommer strategiskt ge den till pappa i farsdag så att jag kan låna den snart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.