Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund

Omslagsbild Czentes Omega

Författare: Anna Jakobsson Lund
Serie: Intergalaktiska akademin, #1
Förlag: Annorlunda förlag (2019)
Antal sidor: 427 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

På den Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik välkomnas de väldigt intelligenta, som har hamnat snett i livet: unga tjuvar, mordbrännare och bedragare. De ges en chans att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de upprätthålla en akademisk standard och visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lite på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de har gjort allt för att glömma.

I mina ögon är Anna Jakobsson Lund en starkt lysande författarstjärna, inte bara i Sverige, utan i världen. Med Czentes Omega visar hon åter igen hur lätt det är att skriva med representation i åtanke, utan att för den skull göra avkall på att berätta en god historia. För inte nog med att hon är en fantastisk historieberättare som alltid skapar karaktärer som känns oerhört verklig, hon har patos och respekt för de olikheter som finns i vår värld (för fiktionen, även i andra galaxer, representerar vår värld på något plan.)

Czentes Omega är ett fartfyllt science fiction-äventyr som utspelar sig i internatskolemiljö. Fokus ligger på den vänskap som uppstår i denna miljö, en inkluderande och normbrytande sådan. Alla bär på sitt förflutna, sina hemligheter, vilket borde göra det svårt för dem att närma sig varandra, men som samtidigt gör att de verkligen måste försöka lita på varandra. Allt går inte friktionsfritt, förstås, särskilt när hemligheter kommer upp till ytan. Men det finns ingen tvekan om att vänskapen är mäktigast av allt i denna bok. Relationerna är minst lika spännande som intrigen, och denna tjocka bok är perfekt för att sträckläsa. Det går helt enkelt inte att lägga den ifrån sig.

Czentes Omega bevisar återigen vilken skicklig, nyskapande författare Anna Jakobsson Lund är. Har du inte läst hennes böcker ännu, vad sjutton väntar du på?!

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Czentes Omega

Stanos Volta

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Czentes Omega av Anna Jakobsson Lund

  1. Pingback: Stanos Volta av Anna Jakobsson Lund - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.