Kysstäckt av Katerina Janouch

Denna recension kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

kysstackt

Författare: Katerina Janouch
Serie: Rosanna Wilde, #3
Förlag: Piratförlaget (2016)
Antal sidor: 209 sidor
Recensionsexemplar: Ja. Tack så mycket!

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Rosanna Wildes erotiska noveller har rönt henne stora framgångar och hon är en snabbt stigande stjärna på den litterära himlen. Det råder ingen brist på flörtar och skamlösa förslag. Samtidigt ringer exmaken Nathan upp henne med ett skandalöst förslag. I deras gamla hem bor han numera tillsammans med sin unga älskarinna, Solange, men huset känns tomt utan Rosanna. Därför föreslår han att hon ska flytta in tillsammans med dem och testa en alternativ livsstil. Rosanna tvekar. Att återvända till Nathan skulle vara att ta ett steg tillbaka till det gamla. Det känns inte rätt. Men vad är det rätta?

Jag är glad att jag tackade ja till erbjudandet om att läsa Hudhunger i början av året. Dessa böcker har kanske inte blivit nya favoriter, men de har en beroendeframkallande effekt och är trevliga tidsfördriv. Kysstäckt, tillsammans med de andra två, fyller ett hål i erotikgenren: ett där det ultimata fokus ligger på sex och njutning utan en krystad handling som hamnar i vägen.

Kanske börjar jag tröttna lite när jag väl kommer till Kysstäckt, eller så är det Katerina Janouch som har tröttnat, för jag upplever att just den biten inte är lika välskildrad som tidigare. Build-up, build-up, han tog henne bakifrån, slut. Det blir inte riktigt… tillfredsställande. De sexscener som är lite mer utdragna är betydligt hetare och ger mer pirr i kroppen.

Under en period i Kysstäckt känns det som om den blir väldigt heteroorienterad och ciscentrerad. Strax efter det verkar det som om Janouch hör dessa tankar hos mig för då introducerar hon en transkvinna som karaktär, varvid en sexscen som jag är extremt kluven till följer. Å ena sidan är det positivt att en oopererad transkvinna får vara med och vara sexig, å andra sidan känns scenen fetischerande. Som att den ska vara sexig och ”exotisk” bara för att hon är trans.

Sedan finns det en del andra märkliga saker i Kysstäckt, som att resonera kring skillnaderna mellan män och kvinnor utifrån några sorts biologiska könsskillnader som gör kvinnor mer benägna att vara monogama och svartsjuka. Och sedan när Rosanna går in på en lång harang om att hon inte förstår varför kvinnor känner sig kränkta av dick pics, utan att hon tycker om dem. Det är lite skillnad på en situation där kontakt redan etablerats och ett samförstånd finns, och en där det inte ens finns hyfs nog att säga hej och sondera terrängen innan en dick pic skickas.

Även om jag fortfarande tycker att Janouchs böcker behövs: att de är underhållande, sexiga och lättsmälta, så känner jag efter Kysstäckt att jag nog är lite mätt på Rosanna Wilde. Trots att det var sagt att detta skulle vara en trilogi känns avslutet som ett upplägg för en fjärde bok.

betyg3

Andra bokbloggare om Kysstäckt

Bims blogg; JoS blogg

Andra böcker i serien

Hudhunger (recension)

Nakenlek (recension)

Kysstäckt

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Kysstäckt av Katerina Janouch

  1. Pingback: Månadsrapport: Oktober 2016 - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.