Nytillskott i april

Okej, jag ljög visst i min senaste rapport över bokförsyndelser. Det blev ytterligare en bok på rean:

Happy Food av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart har jag sneglat och klämt på flera gånger under reans lopp, men när det var halva reapriset på Willys så slog jag till. Jag är djupt skeptisk. Det finns en övertro till att äta sig till bättre hälsa, men jag vill ändå ge boken en chans.

Sedan deltog jag i Älska Pockets gula vecka på Instagram och fick en bok som tack:

Lyckligtvis fick jag Dubbla slag av Malin Persson Giolito, och inte Häxan av Camilla Läckberg, och ser mycket fram emot att läsa den. Samtidigt är jag ju lite nyfiken på Läckberg, måste erkännas, men Persson Giolito vet jag att jag tycker om.

Jag gjorde också en beställning på Pottermore:

En andra Harry Potter-poster har fått ta plats i mitt sovrum. Denna med citatet: ”Your father is alive in you, Harry, and shows himself most plainly when you have need of him.” Lite kul att de båda jag föll för allra mest involverade citat relaterade till Harrys föräldrar och med patronusar i  sin uppbyggnad.

Med månadens första recensionsexemplar som följde det också med en liten överraskning:

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy dröjde lite innan den kom, då Postnord i vanlig ordning segade sig, men blev snabbt läst när den väl kom. Med följde en förpackning fröer till sommardahlior, som jag prompt sådde.

Här kan ni se att fröerna faktiskt har gett lite resultat:

Vem vet? Kanske finns det en Agnes inom mig 😉

Sedan har det kommit ytterligare recensionsexemplar:

Jag upplever att jag får betydligt fler förfrågningar i år om jag vill läsa böcker än vad jag har fått tidigare år, vilket är kul. Men det är inte alla jag tackar ja till, men jag tackade ja till dess tre: Raya av Henrik Johansson; Klockan och spegeln av Patrik Centerwall och Psykologen av Martin Falkman. Tack Rastlös förlag, Undrentide förlag och Lava förlag!

Jag blev inbjuden till en lokal bokcirkel och gick på min första träff nu i april. Mycket trevligt på alla sätt. Dessvärre hade ju en annan av medlemmarna rensat i sina bokhyllor och jag har noll motståndskraft:

Jag har länge varit nyfiken på Dawn French A Tiny Bit Marvellous, så den knep jag med en gång. En annan av tjejerna talade så varmt om Svinalängorna att den också fick följa med hem. Senare talade en av mina kollegor också varmt om den, så nu är jag riktigt nyfiken på den.

Jag kan eller kan inte ha köpt en prenumeration på Novellix och fått hem min första box:

Jag har länge velat över om jag skulle börja prenumerera eller inte, men nu bestämde jag mig för att jag verkligen vill det. Jag älskar ju noveller och det här ger mig en möjlighet att stifta bekantskap med många nya författare.

Det kan också ha varit rea på Discshop, vilket fick mig att falla till föga:

Men jag bara måste ju äga alla säsonger av Buffy the Vampire Slayer! Särskilt nu när jag har flyttat hemifrån och inte längre har tillgång till mammas samling längre när jag vill…

Mot slutet av månaden trillade det in ytterligare recensionsexemplar:

 

Jag har blivit fascinerad av världen som KULT utspelar sig i, och när jag hörde att upphovsmakarna bakom det skulle släppa Döden är bara början skrev jag och frågade efter den. Vit krysantemum är en historisk bok som låter mycket lovande och Drottning Elizabeth är ju en intressant person så den blev jag också nyfiken på. Tack Fria ligan, Bookmark förlag och Historiska Media!

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytillskott i april

  1. Vilken fin Harry Potter-poster!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.