Tio titlar inom spekulativ fiktion som senast hamnat på min TBR-lista

Topp Tio Tisdag

Tisdag igen och jag samlar ork för att åka iväg till jobbet. Men först ska jag göra veckans Top Ten Tuesday-lista, som handlar om 10 Books From X Genre That I’ve Recently Added To My TBR List. Jag valde genren spekulativ fiktion, vilket egentligen är ett icke-val eftersom det innefattar allt från fantasy till skräck. Men jag är lite lat denna tisdag.

Seven Stones to Stand or Fall av Diana Gabaldon är en ”ny” novellsamling som utspelar sig i Outlander-universumet. Det vill säga, fyra av novellerna är desamma som i den jag redan har läst och sedan tillkommer det några nya som jag vill läsa.

Equilibrium av Anna Jakobsson Lund är hennes nya satsning och det verkar spännande.

Visheten vaknar av Elin Säfström är andra delen om Tilda Modigh, och jag ser fram emot lite humoristisk fantasy med inslag av nordisk folktro.

All the Crooked Saints av Maggie Stiefvater handlar om Soria-familjen, som kan utföra mirakler, med tre kusiner i centrum för berättelsen. Nytt från min favoritförfattare är ju alltid spännande.

The Boy on the Bridge av M. R. Carey utspelar sig i samma universum som hans debutroman. Är den hälften så bra så kommer det här vara redigt bra.

Carve the Mark av Veronica Roth har det skrivits lite ris och ros om, men jag är ändå riktigt nyfiken.

The Passion of Cleopatra av Anne Rice och Stan Rice är jag ärligt talat skeptisk till, men jag är lojal mot Anne Rice och kommer nog läsa och tycka om den här.

Crooked Kingdom av Leigh Bardugo är andra delen om Kaz Brekker och hans gäng. Förhoppningsvis kommer den ut på svenska i år, annars får jag väl läsa andra delen på engelska.

Timekeeper av Tara Sim utspelar sig en alternativ viktoriansk verklighet som styrs av klocktorn. Låter riktigt spännande.

The Bedlam Stacks av Natasha Pulley verkar minst lika magisk som hennes debutroman.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Tio titlar inom spekulativ fiktion som senast hamnat på min TBR-lista

  1. Monika skriver:

    Dödens märken (Carve the Mark) ska jag läsa inom en inte alltför avlägsen framtid. Om Anna Jakobsson Lunds två sista delar i Systemet håller samma standard som den första så kommer jag att vilja läsa hennes nya också 🙂

  2. Lottens bokblogg skriver:

    Spekulativ fiktion var ett nytt begrepp för mig. Den enda jag hade på min lista var Elin Säfströms andra del!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.