Tisdagstrion: Runt Medelhavet

Tisdagstrion

Fy fan, vilken vecka förra veckan var. Min morfar fick lunginflammation och som om det inte räckte, så blev hunden också ordentligt sjuk. Jag är också officiellt uppsagd från mitt jobb och slutar på fredag. Men nu är det tisdag och då är det tisdagstrio inne hos Ugglan & Boken som gäller. Veckans tema är runt Medelhavet (böcker eller författare från länder med medelhavskust.)

The Song of Achilles av Madeline Miller (Grekland) läste jag för tio år sedan, men den har dröjt sig kvar. Madeline Miller skildrar mycket livfullt det antika Grekland, med utgångspunkt i berättelsen om Akilles och Patroklos. Det här är en kärlekshistoria, som utspelar sig med bakgrund av det trojanska kriget. Den släpptes på svenska i år.

Den lilla bokbussen i Provence av Nina George (Frankrike) är en mysig bok, som handlar om ett litet mobilt bibliotek i en blå buss. Något som möts av misstänksamhet först, men med sig i bokbussen har initiativtagaren sin fosterdotter. En flicka med en mystisk förmåga att se kärlek och vilka hjärta som är menade för varandra. Men hur kan böckernas magi hjälpa henne med att förena de som är menade för varandra?

Cry to Heaven av Anne Rice (Italien) är en av mina favoritböcker av denna författare. Det är historisk fiktion som utspelar sig i 1700-talets Italien. Antonio är en ung aristokrat med en röst som en ängel, som blir förrådd av sin broder och kastrerad. Hans lott i livet är nu att bli kastratsångare. Men han kan inte låta bli att smida sin hämnd. Anne Rice är oerhört skicklig i att väcka liv i historiska miljöer och skildra fängslande öden.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tisdagstrion: Runt Medelhavet

 1. Monika skriver:

  Just det, Nina Georges böcker kunde man ju ha använt. Jag har läst två av dem (dock inte den du har med), men hade helt snöat in på var författarna kommer ifrån.

 2. Den lilla bokbussen i Provence är väl filmatiserad

 3. Usch vilken vecka – hoppas verkligen denna blir bättre!
  Har inte läst nån i din trio dock.

 4. Maria Engvall skriver:

  Cry to heaven skriver jag upp på min TBR.

  Hoppas att dina kära blir friska snart!

 5. Amanda Kanterfors skriver:

  Hoppas allt löser sig! Jag brukar ju inte läsa så mycket feelgood men jag blir lite sugen på ” den lilla bokbussen i provence” Jag gillar böcker som handlar om böcker. Så tack för tips 🙂

 6. Mösstanten skriver:

  Nej men det var gräsligt mycket tråkigheter på samma gång. Hoppas att det blir bättre framöver.
  Har inte läst någon av böckerna, men läste Millers Kirke och den tyckte jag var bra.

 7. Sanna skriver:

  Rice! Jag har bara känt till vampyrboken, men det där läst ju intressant.

 8. A ROOM OF MY OWN skriver:

  det var lite väl mycket på en gång! hoppa att de sjuka frisknat till och att du hittat/hittat nytt arbete. The Song of Achilles var jag jätteförtjust i!

 9. Cinnamon skriver:

  Har läst andra böcker av Rice och Nina George. Har Circe av Madeleine Miller oläst i hyllan.

 10. Ugglanoboken skriver:

  Anne Rices bok blir jag nyfiken på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.