A Time of Omens av Katharine Kerr

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Omslagsbild A Time of Omens

Författare: Katharine Kerr
Serie: Deverry, #6
Förlag: Bantam Spectra (1993)
Antal sidor: 395 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

I Deverry fortsätter mänsklighetens flyktiga historia när en flott ung kung reser mot sin tron i förklädnad, vilket fullföljer en uråldrig profetia. I Västlanden tvingas den landsförvisade lord Rhodry lämna sin fränder, för att åter bege sig ut på vägarna som en silverdolk – en legosoldat – såsom han gjorde en gång i sin ungdom. Han följer därmed ett öde som kommer föra honom från alvfolkets gräsbevuxna kullar till Deverrys städer, där mörka makter samlar sig. Från Väktarnas mystiska rike kommer omen, svårdefinierade och mystiska, som tycks peka mot ett katastrofalt krig…

I A Time of Omens rör jag mig nu bortom det av Deverryserien som jag har läst. Nu är det dags för nya bekantskaper. Efter att ha blivit lite besviken på föregående bok, hade jag tämligen låga förväntningar på den här. Som den överträffade med råge. Jag tror nämligen att jag tycker att A Time of Omens är bäst hittills.

Boken rör sig över tre olika tidsplan – det förflutna, nutid och framtiden – vilket gör det spännande. Kanske borde det bli fragmentariskt, men så blir inte känslan av A Time of Omens. Istället känns den skarp och spännande. I det förflutna återgår vi till reinkarnationer av karaktärerna – Maddyn, Branoic och Owaen – som jag blev mycket förtjust i när de var med i Dawnspell, men som jag kände att vi lämnade väldigt abrupt. Nu fick jag veta mer om deras öde när de satte en profeterad kung på tronen. En mycket spännande historia.

Likaså den i nutid, där vi fortsätter att utforska riket och dess folk. Omen är det gott om i A Time of Omens, vilket vore tämligen konstigt om så inte vore fallet med tanke på namnet. Det leder till att det byggs upp en olycksbådande stämning. Vad är Väktarnas mål? Och vad kommer det ha för konsekvenser för människor, alver och dvärgar?

A Time of Omens är spännande och nyskapande fantasy, och jag är oerhört sugen på att läsa nästa del i serien.

Betyg 4: Gillade den verkligen.

Andra delar i serien

Daggerspell (recension)

Darkspell (recension)

Dawnspell (recension)

Dragonspell (recension)

A Time of Exile/Alvblodet (recension)

A Time of Omens

Days of Blood and Fire

Days of Air and Darkness

The Red Wyvern

The Black Raven

The Fire Dragon

The Gold Falcon

The Spirit Stone

The Shadow Isle

The Silver Mage

Sword of Fire

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.