Harry Potter och Hemligheternas kammare

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Originaltitel: Harry Potter and 
the Chamber of Secrets
Regissör: Chris Columbus
Manus: Steven Kloves
Skådespelare: Daniel Radcliffe, 
Rupert Grint, Emma Watson
Produktionsår: 2002
Längd: 161 minuter

Exempel på var den kan köpas i olika 
format
Bluray | CDON, Discshop
DVD | CDON, Discshop

För Harry Potter känns nästan hans första år på Hogwarts som en dröm, tillbaka i den trista vardagen på Privet Drive 4. En känsla som bara förstärks av att hans vänner inte skriver till honom. När han får oväntat besök av husalfen Dobby, som lämnar en ödesdiger varning till honom, blir det startskottet för hemska händelser på skolan för magi och trollkonster. För när Harry och hans vänner återvänder står det klart att någon är ute efter alla mugglarfödda elever på skolan. Att detta har att göra med den mytomspunna Hemligheternas kammare, som anlades för att rensa skolan på de med fel blod. I en kamp mot klockan måste de komma på vem som ligger bakom komplotten innan någon faktiskt dör i attackerna.

Som ni vet är min inställning till filmatiseringarna av Harry Potter-böckerna rätt sval, men jag tycker mycket om Harry Potter och Hemligheternas kammare. Visst att en del av specialeffekterna inte har åldrats med behag, men Chris Columbus är trogen bokens anda. Humorn och värmen som finns insprängd mellan de mörka och stundtals riktigt otäcka scenerna (åtminstone för den yngre tittaren.)

Skådespelargalleriet har utökats i Harry Potter och Hemligheternas kammare. Kenneth Brannagh gör inträde som den fåfänge och arrogante professor Lockman som gravt överskattar sina egna förmågor. Han gör rollen så pass bra att du inte vet om du vill skratta eller gråta åt Lockman. Maggie Smith och Alan Rickman är självklart strålande som professor McGonagall och professor Snape. Jason Isaacs är ett friskt tillskott i form av Draco Malfoys grymma far. Även barnskådespelarna börjar utvecklas och göra stora kliv framåt. Kanske särskilt Daniel Radcliffe.

Harry Potter och Hemligheternas kammare är ett spännande, kul, charmigt och stundtals obehagligt äventyr som håller mig som klistrad i soffan.

Andra delar i serien

Harry Potter och De vises sten (recension)

Harry Potter och Hemligheternas kammare

Harry Potter och Fången från Azkaban

Harry Potter och Den flammande bägaren (recension)

Harry Potter och Fenixorden (recension)

Harry Potter och Halvblodsprinsen

Harry Potter och Dödsrelikerna Del 1 (recension)

Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2 (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.