Skugga av svek I av Diana Gabaldon

Recensionen innehåller spoilers för tidigare delar i serien.

skugga av svek i
Författare: Diana Gabaldon
Originaltitel: Written in My Heart’s Blood
Översättare: Lisbet Holst
Serie: Outlander, #8.5
Förlag: Bookmark Förlag (2014)
Antal sidor: 701 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Inbunden | Adlibris, Bokus, CDON

Jamie har återvänt från de döda och upptäcker att hans fru har gift om sig med Jamies bästa vän. Konfrontationen med lord John Grey leder till att denne hamnar i revolutionsarméns händer. Claire och Jamie dras även de in alltmer i revolutionen. Williams hela värld har satts i gungning av sanningen om vem hans far är. I framtiden kämpar Brianna vidare mot den man som har kidnappat Jem, medan hon oroar sig för Roger som har rest tillbaka i tiden för att leta efter deras son…

Jag och Diana Gabaldon har inte varit helt sams på sista tiden. Ingen av böckerna har varit riktigt lika bra som de två första, så jag är lite avvaktande när jag börjar läsa Skugga av svek I. Men snart sugs jag in i boken. Det är verkligen en bladvändare och sjuhundra sidor bara flyger förbi. Efter sista sidan känner jag ett omättligt sug efter mer och lite ågren över att jag bara har en bok kvar i serien.

Skugga av svek I är, som ni nog förstår, riktigt spännande. Det händer hela tiden något som får mig att vilja läsa vidare. Kommer lord John avslöjas som rojalist? Kommer Claire och Jamie kunna ansluta sig till revolutionsarmén utan problem? Det finns ett ständigt driv framåt. Och kan jag bara säga att jag älskar hur mycket lord John är med? Det är underbart att få lära känna honom och William ännu mer.

Jag hade räknat med att fastna i Skugga av svek I när jag kom till bitarna som utspelar sig i nutid med Brianna och Roger, eftersom jag gjorde det i föregående bok. Till min förvåning gör jag det inte, utan tycker att det är minst lika spännande som bitarna om Jamie och Claire.

Det finns saker som stör läsningen, men det ligger inte i Gabaldons händer utan är snarare det svenska förlagets ansvar. På mer än ett ställe har mellanslagen fallit bort. Ett kapitel inleds med ett långt stycke helt utan mellanslag, vilket får hela passagen att likna ett experimentellt konstprojekt. Och vem det än är som har skrivit baksidestexten har uppenbarligen inte läst Skugga av svek I eftersom allt är förvrängt i den.

Skugga av svek I påminner mig om varför jag tycker så mycket om den här serien: spänningen, skildringen av den historiska miljön och det underbara persongalleriet.

betyg5

Andra böcker i serien

Främlingen (recension)

Slända i bärnsten (recension)

Sjöfararna (recension)

Trummornas dån (recension)

Det flammande korset (recension)

Snö och aska (recension)

Som ett eko (recension)

Skugga av svek I

Skugga av svek II (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Skugga av svek I av Diana Gabaldon

  1. Pingback: Månadsrapport: Maj 2015 - C.R.M. Nilsson

  2. Pingback: Topp 10 böcker hittills 2015 - C.R.M. Nilsson

  3. Pingback: Det flammande korset av Diana Gabaldon - C.R.M. Nilsson

  4. Pingback: Trummornas dån av Diana Gabaldon - C.R.M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.