Summering av Jorden Runt

jordenrunt

Då har vi gått i mål och det har blivit en spännande litterär resa. Mitt, inser jag nu, outtalade mål var att läsa minst en bok från varje resmål. Helst fler från de ställen där jag oftast inte befinner mig särskilt mycket.

Amerika

Asien

Afrika

Europa

Favoriter

 • Brända skuggor av Kamila Shamsie föll jag hårt för, så hårt att jag måste köpa ett eget ex någon gång. Den är för bra för att inte ha i hyllan.
 • We Should All Be Feminists av Chimamanda Ngozi Adichie ger kanske inga större insikter för mig, men det är en knivskarp liten text.
 • Väggen av Marlen Haushoffer är en stillsam bok som har bitit sig fast i mitt medvetande och som jag skulle vilja ha i min egen hylla.
 • Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj bjuder på en brutal krigsskildring som inte väjer för det fula. Väldigt intensiv läsning.

De jag inte hann med, men vill läsa

 • Jag har det rätt bekvämt, men skulle kunna ha det bekvämare av Lydia Davis (USA)
 • Irakisk Kristus av Hassan Blasim (Irak)
 • Aldrig bättre av O Thiam Chin (Singapore)
 • Drottning Pokou: Concerto för ett offer av Véronique Tadjo (Elfenbenskusten)
 • Misstag i Moskva av Simone de Beauvoir (Frankrike)
 • Dikter och fragment av Sapfo (Grekland)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar på Summering av Jorden Runt

 1. Anna skriver:

  Så roligt att följa din resa. Jag hann inte läsa mycket nytt men hade som tur var läst en del innan så att jag kunde hänga med ändå. Tack för sällskapet!

 2. Bara hittepå skriver:

  Vilken rolig idé med Jorden Runt. Det är så lätt att begränsa sig till enbart svenska och anglosaxiska titlar, eftersom de syns mest och går att få tag på överallt. Att hitta litteratur från andra länder kräver ofta lite mer finkamning av hyllorna. Gillar verkligen din lista. Hönan som drömde om att flyga står redan i min hylla och väntar, men här finns ytterligare titlar jag blev intresserad av.

  • C.R.M. Nilsson skriver:

   Jag kan inte ta till mig äran för listan, utan det är vår eminenta resledare Lyran som har satt ihop den 🙂 Det blev ett intressant vis att bredda läsandet. Annars skulle jag nog aldrig ha läst något från Malaysia, till exempel, på eget bevåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.