Tematrio: Novellsamlingar

TematrioDet märks att slutet av terminen börjar närma sig. Uppgifter ska in, opponeringar ska förberedas, en febril aktivitet. Inte rätta tillfället att vara halvkrasslig, men sedan när har min kropp lyssnat på mig?

En tematrio ska jag väl orka med. Denna vecka uppmanas vi att berätta om tre bra noveller/novellsamlingar!

Fragile Things av Neil Gaiman är inte en renodlad novellsamling, utan innehåller en del dikter också. Gemensamt har de Gaimans unika berättarstil, surrealism och mörka humor.

Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank av Nathan Englander är en samling berättelser med tema judisk historia eller identitet. Jag tycker det är en riktig pärla till novellsamling.

Tiggarflickan av Alice Munro centrerar kring Rose, från hennes fattiga början till äktenskapet med en miljonärsson som gav henne tillgång till de finare salongerna. Alice Munro är en författare som förmår att säga lika mycket på ett fåtal sidor som en tegelsten.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Tematrio: Novellsamlingar

 1. Monika skriver:

  Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank är jag väldigt nyfiken på. Får se om den flyttar sig från nyfiken-på-listan till vill-ha-listan 🙂

 2. Boklysten skriver:

  Noveller är egentligen inte riktigt min grej men jag försöker vänja mig. Tack för tips!

 3. fina samlingar, vill läsa!

 4. vadviläser skriver:

  Tiggarflickan står oläst i hyllan, det måste jag genast ändra på. Dessutom låter Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank väldigt bra, tack för tipset!

 5. Lena skriver:

  Vad vi pratar om när vi pratar om Anne Frank har jag påbörjat men bara hunnit läsa en novell ur ännu. Munro är ju en fin novellförfattare. Har läst två av hennes samlingar. Gaiman är jag sugen på. Har läst två av hans böcker och gillar dem.

 6. Jag blev inte så förtjust i Vad vi pratar om när vi paratar om Anne Frank (lysande titel!). Fanns ett par gulkorn, men de flesta föll platt för mig…

 7. Åsa skriver:

  Tack för tre intressanta tips, speciellt Gaimans bok blir jag särskilt nyfiken på.

 8. MissMagic skriver:

  Gaimans bok står och väntar i min bokhylla. De andra två du tipsar om vill jag verkligen läsa. Låter mycket intressanta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.