De sju bokdödssynderna

Jag hittade den här hos Elinas bokliv och tänkte att det skulle vara kul att göra.

1. Girighet: Vilken är din dyraste bok? Vilken är din billigaste bok?
Vi tar inte upp kurslitteratur, är vi överens om det? Annars tror jag att kurslitteraturen överlägset vinner. Annars tror jag att Amerikanska gudar av Neil Gaiman faktiskt tar hem priset som dyraste bok då den kostade 229 kronor.
Eftersom jag köper mycket begagnat och de tidigare på mitt lokala Myrorna sålde engelsk pocket för 5 kronor, är det lite svårt att säga vilken som är billigaste. Jag utnyttjade det där ganska brutalt ett tag. Men vi låter Starstruck av Val McDermid representera de många pocketböcker jag köpte för fem kronor.

2. Vrede: Vilken författare har du en kärlek/hat- relation med?
Stephen King, förmodligen. Främst därför att han alltid tar livet av den karaktär som är min favorit i varenda bok.

3. Frosseri: Vilken författare har du slukat om och om igen utan någon skam över huvud taget?
Jag har nog läste Harry Potter-böckerna hur många gånger som helst. Susan Cooper är en annan författare som jag läst om och om igen under åren.

4. Lättja: Vilken bok har du struntat i att läsa klart pga lathet?
Jag har inte struntat att läsa klart en bok av lathet. Däremot drar jag mig för att läsa Krig och Fred av Leo Tolstoy samt Idioten och Bröderna Karamazov av Fjodor Dostojevski av ren lathet. De står alla tre i min bokhylla olästa, nästan orörda, bortsett från Krig och fred som jag påbörjade och sedan glömde bort.

5. Högmod: Vilken bok pratar du ofta om för att framstå som en intellektuell läsare?
Iliaden eller Den gudomliga komedin, förmodligen. Mest för att jag är riktigt stolt över att faktiskt ha läst dem i sin helhet.

6. Lust: Vilka egenskaper tycker du är mest attraktiva för en manlig eller kvinnlig karaktär?
Intelligens är väldigt attraktivt för mig. Jag gillar också snabba repliker och självständighet. När det gillar kvinnliga karaktärer älskar jag om deras liv inte enbart involverar att skaffa man och barn, utan att de är starka självständiga.

7. Avund: Vilken bok skulle du helst få som present?
Det kommer låta lite tjatigt, men jag är verkligen sugen på The Complete Sherlock Holmes i Harper Collins fina läderinbundna utgåva (jag har dock så smått börjat ge upp hoppet). En annan bok är Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi, som blogg_bohemen har tipsat om. Jag tror jag kommer att älska den i nöd och lust om jag läser den.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.