Harry Potter and the Half-Blood Prince av J. K. Rowling

Recensionen kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

harry potter and the half-blood prince

Bildkälla: Goodreads.

Författare: J. K. Rowling
Illustratör: Mary GrandPré
Serie: Harry Potter, #6
Förlag: Scholastic (2013)
Antal sidor: 652 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

Exempel på var den kan köpas i olika format
Box | Adlibris, Bokus, CDON
Pocket | Adlibris, Bokus, CDON

Efter händelserna på Ministeriet, ser Voldemort ingen mening med att längre verka i det fördolda. Kriget är här och till och med Mugglarvärlden märker det. Ron finkammar dödsannonserna efter bekanta namn. Dumledore ger Harry kunskap som förhoppningsvis kan sätta stopp på Voldemort, när han inte är borta från Hogwarts under långa perioder. Men trots att det är krig så fortsätter livet så gott som vanligt. Sjätteårselever lär sig att transferera, Weasleytvillingarnas affärer blommar och tonåringar flirtar och bråkar och blir kära. Lektionerna är svårare än någonsin, men med hjälp av den mystiske Halvblodsprinsen håller sig Harry flytande.

Det här är recensionen som till varje pris inte ville bli skriven. Jag vet inte hur länge jag har stirrat på ett blankt Worddokument innan jag började pränta ned mina tankar kring Harry Potter and the Half-Blood Prince. Sedan den kom ut har jag hyllat den som en av mina absoluta favoriter i serien, men trots det så har jag haft svårt att formulera varför den har en sådan lockkraft på mig.

En del av det hela är förmodligen att Harry och Dumbledore spenderar mer tid än någonsin tillsammans i Harry Potter and the Half-Blood Prince. Det är intressant att se hur deras relation växer och fördjupas, samtidigt som vi får djupare kunskaper om vem Voldemort är och varifrån han kommer. Även om jag tycker väldigt mycket om dynamiken och diskussionerna kring vad som avslöjas, tycker jag vid denna omläsning att det känns väldigt mellanbok över det hela.

En annan del av det hela är den utveckling som Harrys ärkefiende Draco Malfoy genomgår under Harry Potter and the Half-Blood Prince. Från att var stolt och hängiven den uppgift han har blivit tilldelad, till att börja tvivla på som han genom hela sin uppväxt har fått höra är sanning. Det är en fascinerande och stor resa som han gör genom boken, trots att det egentligen bara sker i periferin av händelserna.

Harry Potter and the Half-Blood Prince är kanske något av en mellanbok, men det är fortfarande en spännande bok som levererar några fascinerande nycklar till hur det hela ska fortsätta.

betyg5

Andra böcker i serien

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (recension)

Harry Potter and the Chamber of Secrets (recension)

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (recension)

Harry Potter and the Goblet of Fire (recension)

Harry Potter and the Order of the Phoenix (recension)

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Deathly Hallows (recension)

Harry Potter and the Cursed Child (recension)

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.