Tio debutanter vars andra bok jag vill läsa

Tack för alla fina kommentarer och lyckönskningar. Det värmer verkligen <3

Topp Tio Tisdag

Det var ett tag sedan jag hängde med på Top Ten Tuesday, men idag tänkte jag försöka hänga på även om jag nog inte kommer upp i tio författare. Veckans tema är Top Ten Debut Authors Who Have Me Looking Forward To Their Sophomore Novel (because when you love a debut you just are ITCHING to get your hands on the author’s second book) or Top Ten Sophomore Novels That I Loved Just As Much If Not More As The Author’s Debut (no one hit wonders heeeere!)

Jag har valt det första alternativet. Men det blir lite blandning mellan folk som faktiskt har publicerat en andra bok, men där jag inte har hunnit läsa den, eller som ännu inte har släppt sin andra bok.

Carol Rifka Brunt debuterade med en berättelse om udda vänskap i spåren av en älskad morbrors bortgång. Jag är fruktansvärt nyfiken på vad hon ska följa upp den med.

Peter du Rietz debuterade med en Anne Rice-esque skräckroman som lämnade en del frågor i mitt huvud. En facebook-konversation avslöjade att det kanske finns planer på en uppföljare…

Boel Bermann visade i sin dystopiska debut att det finns få saker som är så läskiga som barn. Jag väntar ivrigt på att hon ska följa upp den.

Eowyn Ivey skrev en vintrig saga om ett barnlöst par som utspelade sig i Alaska. Den magiska stämningen har dröjt sig kvar hos mig, vilket gör att jag är nyfiken på vad hon ska göra härnäst. Hon har redan hunnit släppa en bok och kommer släppa två nya nästa år.

Zinat Pirzadeh debuterade med en berättelse om en flicka som växer upp i Iran innan och efter revolutionen. Det lär vara första delen i en trilogi, men hittills har jag inte sett skymten av några uppföljare.

Golnaz Hashemzadeh skrev en helt fantastisk bok om en ung, ambitiös flicka vars prestationsångest fick grova konsekvenser. Jag blev väldigt förtjust i hennes språk och stil, så jag vill gärna läsa mer av henne.

Erin Morgenstern skrev en långsam saga om magi och under i form av en cirkus. Enligt Goodreads kommer hon under 2016 följa upp sin debut.

Madeline Miller vann Orange Prize for Fiction för sin debutroman om kärlekshistorien mellan Akilles och Patroklos, vilket var en av mina favoritböcker 2012. Hon har släppt en annan historisk roman som också utspelar sig i antikens Grekland som jag bara måste läsa.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar på Tio debutanter vars andra bok jag vill läsa

 1. Monika skriver:

  Lustigt att vi har två samma. Det finns ju ganska många att välja på. Peter du Rietz är jag väldigt nyfiken på och Carol Rifka Brunts bok står faktiskt i hyllan…

 2. Bokhuset skriver:

  Peter du Rietz uppföljare lär jag ju lätt läsa om det kommer!

  Jag läste om din diagnos och jag beklagar verkligen. Även om prognosen låter positiv så är ju det här med operationer jobbigt att gå igenom. Men jag hoppas allt går väldigt bra och smidigt hela vägen. All styrka till dig!

 3. Lottens bokblogg skriver:

  En ny bok av Hashemzadeh skulle jag köpa omedelbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.