10 böcker som fick mig att skratta

Topp Tio Tisdag

Denna morgon kom jag knappt upp ur sängen. Därför ber jag redan på förhand ursäkt för svenskan i inlägget och hoppas att det ska vara begripligt. I vanlig ordning är det Top Ten Tuesday som gäller och temat är Ten Books That Will Make You Laugh (or at least chuckle).

Utan inbördes ordning i vanlig ordning:

En man som heter Ove av Fredrik Backman är berättelsen om den vresige, asociala gubben som fick hela Sverige och skratta och gråta. Så även mig.

Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman innebär att apokalypsen är här, men demonerna har slarvat bort Antikrist och Apokalypsen fyra ryttare är MC-knuttar istället.

Can You Keep a Secret? av Sophie Kinsella handlar om en kvinna som trasslar in sig i ett nät av lögner och avslöjar dem alla i panik för en främling, som visar sig vara hennes nya chef.

Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins är en underhållande skildring av en flicka som finner sig på en plats där hon inte talar språket, men hittar underbara vänner.

Orka torka (redaktör Lotta Sjöberg) skildrar vardagskaoset som många känner igen sig i med humor och värme.

Min mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman är berättelsen om en mormor som inte var riktigt klok, ett barnbarn som får föra fram hennes ursäkter efter hennes bortgång och det udda gäng som bor i samma hyreshus.

Soulless av Gail Carriger utspelar sig i en version av viktorianska eran med vampyrer, varulvar och spöken. Carrigers humor är fantastisk.

Moment 22 av Joseph Heller är den snurriga och bisarra berättelsen om ett förband under andra världskriget.

Fullmetal Alchemist av Hiromu Arakawa blandar humor med action och allvar. En väldigt fin skildring av broderskap, men slutet lämnade mig som läsare oerhört besviken.

Britt-Marie var här av Fredrik Backman är berättelsen om en pedantisk kvinna som förlorat fotfästet i livet. När hon kommer till en avfolkad by visar den sig vara vad hon har saknat och den vara det som hon har saknat.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på 10 böcker som fick mig att skratta

  1. Evelina skriver:

    En man som heter Ove fick nog väldigt många att både skratta och gråta 🙂 Kinsellas bok blev jag nyfiken på! Vet du om den finns på svenska? 🙂

  2. Monika skriver:

    Äsch, Moment 22 är ju också en kul bok, den tänkte jag inte på.

  3. Lion´s Library skriver:

    Backmans mormor-bok vill jag läsa snart 🙂

  4. Boklysten skriver:

    Carrigers böcker var roliga…

  5. Lottens bokblogg skriver:

    Skönt att någon mer snöade in på Backman 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.