Jag klarade Boktolvan även i år

Det har blivit lite tyst här denna vecka och kommer nog fortsätta vara det tills nästa vecka. Ni som följer mig på instagram vet att jag har brottats med sjuklig trötthet, som sjukvården inte riktigt velat ta på allvar. Nu är det så att jag knappt förmår att hålla mig vaken trots att jag sover bra. Jag var på jobbet tre timmar igår och det gick inte alls särskilt bra. Imorgon ska jag träffa min läkare på endokrin. Det är nämligen så att vårdcentralen har hittat en del vitaminbrister, men han tycker inte att det kan förklara min enorma trötthet. Så får vi se vad han säger.

Den här veckans enda inlägg får bli en sammanfattning av boktolvan. Den där utmaningen som går ut på att stifta bekantskap med de författare än länge velat pröva, men behöver en spark i baken för att ta sig an. Jag läste min sista av författarna i juli. Här är listan i kronologisk ordning som jag har läst:

 1. The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood (har också läst Att förhandla med de döda)
 2. Rum 213 av Ingelin Angerborn
 3. Gatukatten Bob av James Bowen (också läst Mitt liv med Bob och Jul med Bob)
 4. Hans majestäts drake av Naomi Novik
 5. Älska av Sylvia Day (också läst Drama)
 6. Hemort: Tokyo av Monica Braw (också läst Kvinnor i Japan under tusen år)
 7. Skräck och avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson
 8. Tess of the D’Urbervilles av Thomas Hardy
 9. Fyrmästarens dotter av Ann Rosman
 10. Kurragömma av Petrus Dahlin
 11. Älvorna i Dunderry av Deborah Smith
 12. Musashi samurajen av Eiji Yoshikawa

Ovanligt nog har jag läst ytterligare titlar av flera av författarna än de jag hade ursprungligen listat, vilket var kul. Men kanske inte helt oväntat då jag hade flera stående i hyllan av dem. Årets snittbetyg ligger på 3,17, vilket är bättre än förra årets.

Utmaningens enda fullpoängare var Naomi Noviks bok, som är första boken i serien om draken Temeraire. Jag kommer definitivt läsa mer av henne. Några andra författare som jag kommer läsa mer av är Margaret Atwood, som verkligen är en fantastisk skribent; Monica Braw, som skriver kunnigt och initierat om Japan; samt Thomas Hardy, som har skrivit flera intressanta klassiker. Petrus Dahlin kommer jag förmodligen att läsa andra böcker av.

Lite mätt har jag blivit på James Bowen efter att ha läst hans böcker om sitt liv med gatukatten Bob. Första boken var underbar, de andra kändes som försök att mjölka pengar ur succén.

Några författare som jag inte är speciellt sugen på att läsa flera böcker av är Ingelin Angerborn; Ann Rosman och Eiji Yoshikawa. Nu ska en aldrig säga aldrig, men jag kommer inte aktivt leta efter ytterligare böcker av dem.

Författare jag definitivt inte kommer läsa mer av är Sylvia Day och Hunter S. Thompson. Det här räckte gott och väl.

Nu ska jag se över bokhyllan och välja ut nästa års tolv författare. H. P. Lovecraft känns som en ganska given kandidat, men resten? Det får ni se i januari.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning, okategoriserad och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Jag klarade Boktolvan även i år

 1. Lottens bokblogg skriver:

  Grattis till genomförd boktolva! Jag är inte i mål ännu…
  Hoppas verkligen du får hjälp nu!

 2. Lena skriver:

  Grattis! Bra jobbat. Själv har jag klarat av 10 av 12 så jag skall nog för en gångs skull klara målet i år. Har dessvärre en annan utmaning som gått käpprätt åt pipsvängen 🙂

 3. Sara skriver:

  Oj, vad duktig du är! Jag har väldigt många kvar att läsa i min boktolva och jag kom dessutom på att jag har faktiskt läst något av en av dem tidigare, men totalt glömt (eller förträngt?) det.

 4. Monika skriver:

  Bra jobbat att vara klar med boktolvan så här tidigt på året!

  Hoppas verkligen att du får rätt på din hälsa nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.