The Gold Falcon av Katharine Kerr

Kan innehålla spoilers för tidigare delar i serien.

Omslagsbild The Gold Falcon av Katharine Kerr

Författare: Katharine Kerr
Serie: Deverry, #12
Förlag: Harper Collins (2020)
Antal sidor: 528 sidor
Recensionsexemplar: Nej.

En koleraepidemi har svept över staden Trev Hael och skördat många offer. Däribland fadern och modern till Neb, skrivarens son, och hans yngre bror. De skickas till en kvarlevande släkting vid Deverrys västra gräns. Där blir de snart varse att det finns värre saker än sjukdomar. De vildsinta Horsekin, påeggade av sin nya gudinna Alshandras religion, gör räder över gränsen som ett första led i att förgöra det nomadiska Västfolket och Deverrys bönder. Neb och brodern tvingas på nytt att fly, och då kommer han att träffa Branna. De tycks dela ett märkligt band, ett band från tidigare liv som ingen av dem kan minnas. Snart är de indragna i kampen mot fiender från deras tidigare liv.

The Gold Falcon är den bästa delen i serien hittills. Det är nu Katharine Kerr börjar knyta ihop alla trådar från första boken, med alla tidigare liv, för att leda denna saga mot ett slut. Nevyn och Jill har återfötts och fått en chans att återställa det som blev fel i deras första liv och satte igång hela denna resa. Jag tycker om att återse älskade karaktärer i nya skepnader. De är både de gamla karaktärerna och helt nya på en och samma gång.

Sedan är jag ju förtjust i Salamander, Rhodrys halvbror. Han har en framträdande roll i The Gold Falcon, både som hjälp för Branna och Neb, men också för att undersöka vad Horsekin verkligen håller på med. Han upptäcker också den fruktansvärda, hatiska religion som har uppstått så här 40 år efter att Raena och Alshandra har dött.

The Gold Falcon utspelar sig helt i nutid och är riktigt spännande. Det finns ett ständigt driv i texten som gör att de över 500 sidorna bara flyger förbi. Om de tre ”sista” böckerna (hon har ju släppt en till långt efter att serien avslutades) håller samma kvalitet, så har jag verkligen något att se fram emot.

The Gold Falcon är Katharine Kerr när hon är som bäst. Jag ser verkligen fram emot att ta mig an detta ”sista” kapitel i Deverrysagan.

Betyg 5: Den var fantastisk!

Andra delar i serien

Daggerspell (recension)

Darkspell (recension)

Dawnspell (recension)

Dragonspell (recension)

A Time of Exile/Alvblodet (recension)

A Time of Omens (recension)

Days of Blood and Fire (recension)

Days of Air and Darkness (recension)

The Red Wyvern (recension)

The Black Raven (recension)

The Fire Dragon (recension)

The Gold Falcon

The Spirit Stone

The Shadow Isle

The Silver Mage

Sword of Fire

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på The Gold Falcon av Katharine Kerr

  1. Pingback: Månadsrapport: December 2020 - C. R. M. NilssonC. R. M. Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.