The Netflix Book Tag

Recently Watched: The book you most recently read

Den senaste boken jag läste ut var Scar Tissue av Anthony Kiedis, som jag fick kämpa med. Jag är inget större Red Hot Chili Peppers fan, utan gillar bara enstaka låtar, så jag förstår inte vad det var som fick mig att köpa boken en gång i tiden.

I skrivande stund läser jag novellen Brandbomb av Paul Eggert (lite illavarslande när det tar längre än en dag att läsa en novell på 19 sidor) och Fullständiga bevis av Elizabeth George. Men när detta publiceras kan detta ha kommit att ändras.

Top Picks: A book recommended to you based on another book you’ve read

I’m Thinking of Ending Things av Iain Reid tror jag att jag fick rekommenderad till mig efter att ha läst Donna Tartts Den hemliga historien. Jag letade lite efter böcker med samma känsla som den gav mig.

Recently Added: The book you most recently bought

Det blir ju lite samma som förra gången den här frågan dök upp på en tag. Psykologin som vetenskap av Lars-Gunnar Lundh och Artur Nilsson till kursen i psykologi jag påbörjade igår. Också tre böcker för mitt presentkort från min arbetsgivare, vilket var ytterligare böcker av Katharine Kerr.

Popular on Netflix: One book that you have and one book that you haven’t read that everyone has been talking about

Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie. Det är dock en sak som snart kommer att vara åtgärdat.

Comedies: A funny book

Goda omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman. Första gången jag läste den satt jag och skrattade lite för länge och lite för högt när jag åkte tåg till universitetet.

Dramas: A character that is a total drama king or queen

Okej, jag säger Dash från Rachel Cohns och David Levithans böcker om Dash och Lily. Han var ju ganska melodramatisk och överdriven stundtals.

Cartoons: a book with cartoons on the cover

Fangirl av Rainbow Rowell.

Watch again: a book or series you want to read again

En serie som jag vill läsa om i år är den Jane Yolen skrev om den röda draken. Jag älskade dem som barn och hon har tydligen släppt ytterligare en bok i serien på senare år. Detta kan vara ett recipe for disaster eller härlig nostalgi.

Documentaries: a non-fiction book that you would recommend to everyone

Åh, det finns ju några stycken. Mest nyligen är det Mannen som förväxlade sin hustru med en hatt av Oliver Sacks. Annars Anders Hansens böcker Hjärnstark och Skärmhjärnan. Lite på samma spår är Giulia Enders Charmen med tarmen.

Action & Adventure: an action packed book

Vox av Christina Dalcher kan passa in här. Även om den inte var lika bra som potentialen den hade, så var det ju spännande att se om de skulle lyckas.
New releases: A new release or soon-to-be-released book that you’re excited about

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.