Månadsrapport: Juni 2022

72. Vintage Jewellery av Caroline Cox
73. Döttrarnas rike av Yang Erche Namu och Christine Mathieu
74. Min vän Dahmer av Derf Backderf
75. Utloggad av Lilly Emme
76. Tongues of Serpents av Naomi Novik
77. Kungens rosor av Moa Martinson
78. Five Hundred Miles From You av Jenny Colgan
79. Den sista migrationen av Charlotte McConaghy
80. Lost Souls av Poppy Z. Brite
81. Städa hållbart med Ekotipset av Ellinor Sirén
82. The Witch’s Heart av Genevieve Gornichec
83. Printer’s Devil Court av Susan Hill
84. Vägen till Klockrike av Harry Martinson
85. Burn av Patrick Ness

Drama: 2
Dystopi: 1
Fantasy: 3
Feelgood: 1
Non-fiction: 3
Skräck: 2

Hyllvärmare: 2
Böcker införskaffade samma månad: 0
Böcker införskaffade samma år: 11
Omlästa böcker: 1
Lånade böcker: 0
Recensionsex: 0

Kvinnor: 11
Män: 4
Annat: 0
Duo: 0
Författare jag inte har läst tidigare: 5

Amerikansk författare: 4
Australisk författare: 1
Brittisk författare: 4
Fransk författare: 1
Kinesisk författare: 1
Svensk författare: 4

Kommentar: Juni har svischat förbi. Min tjänstledighet för studier tog slut och jag tog min mastersexamen i psykologi. Nu är jag tillbaka på jobbet. Det gör mig väldigt trött, då jag är ovan och lite ringrostig vid att jobba vardagar, men jag börjar hitta in i alla rutiner igen. Jag är förvånad över att det blev så mycket läst i juni med tanke på att jag har känt mig så fruktansvärt trött stundtals.

Den här månaden fick två skönlitterära böcker full pott. Men oavsett hur bra Kungens rosor, så måste jag säga att mitt hjärta klappar snäppet hårdare för The Witch’s Heart. Jag menar, en omtolkning av nordisk mytologi. Det är ju som skrivet för mig.

Månadens bästa nonfiction, och faktiskt otäckaste, är Min vän Dahmer. Det är ett obehagligt seriealbum där författaren försöker förstå hur hans klasskamrat och vän kunde bli en ökänd seriemördare.

Överraskad blev jag av Vintage Jewellery. Jag är inte särskilt intresserad av smycken, men tyckte faktiskt att boken var riktigt intressant. Överlag var de här böckerna (Vintage Fashion och Vintage Jewellery) bättre än jag hade väntat mig.

Lite besviken blev jag däremot på Printer’s Devil Court. Susan Hill kan konsten att berätta en spökhistoria, men bättre kan hon.

Antal sedda filmer i juni 2022: 4

30. Antebellum
31. Livet efter dig
32. The Call
33. En bön för de stulna

Drama: 2
Skräck: 2

Hyllvärmare: 0
Införskaffad samma månad: 0
Införskaffad samma år: 0
Lånad film: 0
På bio: 0
Netflix: 4
Annan streamingtjänst: 0
Omsedd film: 0

Kommentar: I juni blev det inget som helst serietittande för min del, men jag såg i alla fall några filmer. Lite blandad kompott.

Bäst och otäckast tyckte jag att Antebellum var, även om den inte riktigt levde upp till sin fulla potential.

Desto sämre tyckte jag En bön för de stulna var, som jag dessutom blev besviken på. Boken den är baserad på dröjer sig kvar, medan filmen bara är seg och försöker vara konstnärlig på bekostnad av berättelsens emotionella tyngd.

Överraskad blev jag av The Call, som jag trodde skulle vara ett bottennapp, men som var en hyfsad skräckfilm/thriller.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i film och tv, läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.