Sammanfattning av bokåret 2021

Jag förstår inte riktigt var 2021 försvann. Det känns som om det nyss var den 1 januari och idag är det den 31 december. Årets sista dag. Ett år vi nog alla hade lite extra stora förväntningar på. Året då allting skulle återgå till det normala och Covid19 skulle vara ett minne blott. Så blev det inte. Men trots den rådande pandemin, tycker jag att jag på det stora hela har haft ett riktigt bra år. Särskilt vad det gäller min läsning. I år har jag läst och förundrats, skrattat och gråtit, förälskat mig och rasat. Min läsning har varit varierad, njutningsfylld och väckt känslor. Så även om mitt år inte blev som jag trodde, de där första skälvande minuterna efter tolvslaget den 1 januari, så kan jag ändå se tillbaka på 2021 med viss ömhet.

Böcker lästa

172 böcker totalt.

Mitt mål var att läsa minst 150 böcker så jag är mycket nöjd.

Av dessa var…

 • … 166 böcker från min egen hylla.
 • stycken lånade.
 • … 45 hyllvärmare.
 • … 102 inskaffade år 2021.
 • … 19 omläsningar.
 • … stycken recensionsexemplar.
 • … 79 skrivna av författare jag inte hade läst tidigare.

Jag har läst böcker från 17 olika länder.

De författare jag har läst mest av under året

 • 8 böcker av Andrzej Sapkowski
 • 6 böcker av Oscar Wilde
 • 4 böcker av Rosamunde Pilcher, Jenny Colgan, Mats Strandberg, Katherine Kerr och Jane Jolen.
 • 3 böcker av Elin Olofsson, Sara Bergmark Elfgren och Leigh Bardugo
 • 2 böcker av Heidi Bjørnes, Lilly Emme, Jens Daniel Burman, Natasha Pulley, Viktor Rydberg, Elizabeth George och Stephen King.

De bästa böckerna jag har läst

Det här är de böcker som har fått full pott av mig under året, men jag har sållat bort fullpoängare som är omläsningar. Det kan tyckas vara många, men procentuellt är det 15 % av allt jag har läst som har fått en femma i betyg av mig. Eftersom jag läser för mitt nöjes skull, är det klart att jag i huvudsak kommer att välja böcker som faller mig i smaken.

Om C.R.M. Nilsson

Boknördig beteendevetare som jobbar som stödpedagog. Hjärtat klappar lite särskilt för spekulativ fiktion.
Det här inlägget postades i läsning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.